Tule meille tutustumaan malliportaisiin! Edustamme kotimaisia WestWoodin huippulaadukkaita portaita.

Ota yhteyttä:

Värivaihtoehdot

Tampere portaat

WestWood yritys

Westwoodin erityisosaaminen on puuportaissa. Olemme jo kymmenien vuosien ajan keskittyneet portaiden suunnitteluun ja valmistukseen. Panostuksemme uusiin tuotteisiin ja ratkaisujen löytämiseen yhdessä asiakkaidemme kanssa ovat tehneet meistä alan markkinajohtajan. Asiakkaidemme joukossa on unelmakotejaan toteuttavia perheitä, talovalmistajia sekä suuria rakennusliikkeitä.

Porrasvalmistajana haluamme auttaa rakentajaa porrasasioissa jo rakennushankkeen alkutaipaleella. Porras on tilaa vaativa pitkäaikainen käytännön huonekalu, johon kannatta panostaa niin suunnittelussa kuin materiaalienkin valinnassa. Tavoitteena ei saa olla vähempää kuin näyttävä, toimiva ja turvallinen lopputulos.

Mitoitus ja Rakenne

Portaan mitoitukseen vaikuttaa voimassaolevat rakennus-määräykset, käyttömukavuuteen liittyvät tekijät sekä portaan ympäristö. Hyvän portaan vaatima tila tulee siis huomioida talorakentamisessa hyvissä ajoin. Tämän vuoksi Westwood kannattaa ottaa mukaan talon suunnitteluun jo aikaisessa vaiheessa.

Oikean ja toimivan portaan valinta edellyttää porrastekniikan perusteiden ja porrassanaston ymmärtämistä. Haluamme auttaa sinua suunnittelun alkuun pääsemisessä. Ensimmäiset askeleet voit ottaa tutustumalla alla oleviin dokumentteihin. Tervetuloa portaiden mielenkiintoiseen maailmaan!

Puulajit ja pintakäsittely

Westwoodin tuotteiden pääasiallinen materiaali on puu. Kun on kyse muotoilusta ja yksilöllisistä ratkaisuista, on puu materiaalina omaa luokkaansa. Eri puulajit ja pintakäsittelyvaihtoehdot mahdollistavat puuportaan sopivuuden hyvinkin erilaisiin sisustusympäristöihin.

Mänty
Mänty on hyvin perinteinen huonekaluissa käytetty puulaji. Lakattu terveoksainen mäntyporras on mökkimiljöössä tuttu näky. Nykypäivän asuntorakentamisessa mäntyportaan reisipuut ovat useimmiten maalattuja ja askelmat sisustuksen sävyjä mukaillen petsattuja. Askelmamateriaalina mänty on pehmeämpää kuin esimerkiksi koivu, mutta myös hinnaltaan edullisin. Westwood käyttää valkoiseksi maalatuissa reisipuissa pääsääntöisesti sormijatkettua oksatonta mäntyä, paremman maalauslopputuloksen saavuttamiseksi.

Koivu
Koivu on perusominaisuuksiltaan melko kovaa, ja sillä on erinoimaiset pintakäsittely- ja värjäysominaisuudet. Askelmamateriaalina koivu on erittäin käytännöllinen ja ulkonäöllisesti erinomainen valinta. Eri petsisävyt erottuvat askellankuissa koivun vaalealla pinnalla selkeinä säilyttäen ominaisen sävynsä. Myös vaaleat läpikuultavat sävyt sopivat hyvin koivulle.

Tammi
Kun haluat portaaseesi kestävän jalopuun tuntua ja näyttävyyttä, on valintasi tammi. Tammi on perusominaisuuksiltaan kalustevalmistukseen erinomaisesti sopiva puulaji. Se on koivun tavoin kovaa, mutta sävyltään tummempaa. Lakattu tammipinta on tummahko mutta sävyä voi myös vaalentaa esimerkiksi valköljykäsittelyllä.

 

Pintakäsittely

Lakkaus
Lakkauksessa huolellisen esikäsittelyn jälkeen puu lakataan kahteen kertaan puolihimmeällä ympäristöystävällisellä vesiohenteisella lakalla ja kovat jalopuut happokovetteisella lakalla. Nykyaikaisella lakalla saavutetaan helppohoitoinen ja erinomaisesti kulutusta kestävä pinta.

Maalaus
Maalauksessa oksattomat puupinnat pohjamaalataan esikäsittelyn jälkeen ja pintamaalataan valkoisella vesiohenteisella maalilla. Westwoodin käyttämä valkoinen sävy on puolihimmeä NCS 0502-Y. Askelmien ja muiden portaan kulutusosien pintakäsittelyksi emme ensisijaisesti suosittele maalausta, maalin kulutuskestävyysominaisuuksien vuoksi. Westwoodin tuotteita on saatavina valkoisen sävyn lisäksi muissa väreissä. Pyydä lisätietoja lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

Petsaus
Petsauksessa puu sävytetään halutun sävyiseksi, niin että puun syykuviot näkyvät, toisin kuin peittomaalauksessa. Petsattu pinta lakataan petsauksen jälkeen, jolloin siitä tulee hyvin kulutusta kestävä. Petsisävyä valittaessa kannattaa muistaa, että sama petsisävy ei näytä eri puulajeilla samansävyiseltä. Petsisävyn ulkonäköön vaikuttaa myös tilassa vallitseva valo. Tämän vuoksi petsisävy kannattaa valita näytekappaleen perusteella ja mahdollisuuksien mukaan siinä ympäristössä ja valossa, jossa porrasta tullaan käyttämään.

Ota yhteyttä:

Kaidemallit

Puulajin ja värisävyjen lisäksi portaan ilmeeseen vaikuttaa olennaisesti myös kaide. Kaiteella ja koristepilareilla luodaan portaan varsinainen ulkonäkö ja yhteensopivuus muuhun sisustukseen. Kaidemallin valinnan helpottamiseksi olemme rakentaneet tuotteita vakiokomponenteista. Eri kaidemallien komponentteja voi tietyissä rajoissa yhdistellä keskenään. Eri kaiteilla voi olla erilaisia vaikutuksia portaan ja porrasaukon mitoitukseen.

Asennus

Kun ostatte Westwood – portaan, voitte asentaa portaan itse tai ostaa asennuksen meiltä.

Jos ostatte asennuksen Westwoodilta voitte olla varmoja siitä, että portaanne asennetaan huolellisesti ja ammattitaidolla. Porras on hyvä porras vain jos se on oikein asennettu. Kokeneen asentajan käyttäminen pienentää myös portaaseen, seiniin ja lattiaan kohdistuvien vahinkojen riskiä.

Amatööriasentajan tekemä asennus voi kestää useita päiviä, kun ammattiasentajat asentavat portaan pääsääntöisesti yhden päivän aikana. Asennuksen yhteydessä asentaja tarvitsee apua porrasrungon nostamisessa, koska porrasrunko on liian painava yhden ihmisen nostettavaksi. Nostoapuna oleminen kestää noin puolituntia ja sen tarve on noin 1,5 tuntia porrasasennuksen aloittamisesta.

Käytämme asennuksissamme meidän valtuuttamaa kotimaista yhteistyökumppania.

Asennustarjouksen saatte ottamalla yhteyttä meihin 0400 672026

Varusteet

Soita ja kysy lisää: +358400672026